Scheiding specialist in Amersfoort
Bel vrijblijvend: 033 - 799 92 43
Omgangsregeling
Scheiden met kinderen

Omgangsregeling in Amersfoort

Als er kinderen betrokken zijn bij een echtscheiding, is het altijd lastig om te bepalen wat de beste oplossing is voor uw kinderen. Na een scheiding gaan kinderen meestal bij een van de ouders wonen. De andere, niet-verzorgende ouder heeft in dit geval recht op omgang met het kind. Om deze reden wordt een omgangsregeling opgesteld. Het opstellen van een omgangsregeling is vaak een ingewikkelde kwestie, omdat naar ieders belangen gekeken dient te worden. Bij voorkeur wordt een omgangsregeling buiten de rechtszaal opgesteld. Maar mocht dit niet lukken, dan zal de rechter beide partijen horen. Bent u op zoek naar juridische hulp bij het opstellen van een omgangsregelingen in de omgeving van Amersfoort? Of heeft u problemen met uw huidige omgangsregeling? In Amersfoort en omgeving kunt u aankloppen bij ons advocatenkantoor, scheiding specialist in Amersfoort.

Informatie over een omgangsregeling

Wanneer er sprake is van een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn, komt een omgangsregeling aan de orde. Een omgangsregeling is een regeling waarin de omgang tussen een kind en een ander is vastgesteld. Deze ander is in de meeste gevallen de niet-verzorgende ouder, maar het kan ook iemand zijn die kan aantonen een hechte persoonlijke band met het kind te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grootouders, de biologische vader, stief- of pleegouders. Om het opstellen van de omgangsregeling zo min mogelijk ingrijpend te maken voor de kinderen, wordt deze het liefst buiten de rechtszaal opgesteld. Maar wanneer u er als ouders samen niet uit komt, bepaalt de rechter de omgangsregeling door beide ouders te horen. Ook kinderen van 12 jaar of ouder worden gehoord. Aan de hand hiervan wordt de uiteindelijke omgangsregeling vastgelegd.

In Amersfoort zijn wij een advocatenkantoor met expertise op het gebied van een omgangsregeling. Wij kunnen u bijstaan bij het adviseren, opstellen, en wijzigen van een omgangsregeling. Wij begrijpen de belangen van beide ouders, maar verliezen uiteraard het belang van de kinderen nooit uit het oog. Ook wanneer er problemen ontstaan met uw huidige omgangsregeling, bijvoorbeeld wanneer een van de partners zich niet aan de regels houdt, kunt u bij ons terecht. Woont u in Amersfoort of in de omgeving van Amersfoort en heeft u deskundige hulp nodig bij het opzetten van een omgangsregeling? U kunt contact met ons opnemen.

Menu