Scheiding specialist in Amersfoort
Bel vrijblijvend: 033 - 799 92 43
Alimentatie
alimentatie

Alimentatie zaak in Amersfoort

Als u gaat scheiden of als u onlangs bent gescheiden, komt u vroeg of laat in aanraking met alimentatie. Na een scheiding blijven de ex-partners namelijk verplicht om voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen. Dit wordt de onderhoudsplicht genoemd. Aan deze plicht wordt voldaan door mee te betalen aan de kosten van levensonderhoud: Alimentatie. Alimentatieregelingen vallen onder het personen- en familierecht, en zijn als zodanig de specialiteit van ons advocatenkantoor uit Amersfoort. Met al uw vragen en problemen omtrent alimentatie, na een scheiding in Amersfoort, kunt u bij ons terecht, wij helpen u graag.

Informatie over alimentatie

Alimentatie is de plicht van ex-partners om elkaar en eventuele kinderen financieel te ondersteunen na een echtscheiding. Er zijn twee soorten alimentatie; partneralimentatie en kinderalimentatie.

Partneralimentatie is nodig als de inkomens van de ex-partners behoorlijk verschillen. Samen met uw ex kunt u zelf afspraken maken over de duur en de hoogte van de bijdrage. De gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Mocht u er onderling niet uitkomen, dan wordt in de rechtszaal de juiste alimentatie bepaald.

Kinderalimentatie is er vooral om ervoor te zorgen dat het kind er financieel niet op achteruit gaat bij een scheiding. Ex-partners kunnen zelf de hoogte van de alimentatie afspreken, de rechter toetst in dit geval of deze niet te laag is. Lukt het niet om samen afspraken te maken, dan stelt de rechter de juiste alimentatie vast. Vanzelfsprekend staat het belang van het kind voorop. Neemt u dus een juridisch adviseur in de arm die u kan bijstaan bij het regelen van de alimentatie voor uw kind. Uw advocaat uit Amersfoort is bekend met de verschillende mogelijkheden omtrent alimentatie en helpt u graag bij alimentatiekwesties in Amersfoort.

Menu